Våldsam explosion i en chokladfabrik i Pennsylvania dödar sju – räddningstjänsten misstänker en gasläcka

  27 mars 2023, kl 13.50

  I går fredag, strax för fem på eftermiddagen, skakades staden West Reading av en enorm brisad i en chokladfabrik. En väderkamera fångade händelsen, och videon visar hur explosionen slungar delar av fasaden ut mot de närliggande husen. Branden som följde var omfattande, men räddningstjänsten kom snabbt till platsen.

  Sju personer har omkommit, minst åtta har förts till sjukhus och flera arbetare saknas fortfarande. De befaras vara begravda under rasmassorna. Kristen Wisniewski bor tre kvarter från det lokala och välkända chokladföretaget: ”Det var det mest högljudda jag någonsin hört i mitt liv”, säger hon till den lokala nyhetskanalen WPVI-TV.

  Ingen evakuerades till följd av explosionen, men borgmästaren Samantha Kaag, därjämte brandman, bad alla inom en radie på ett kvarter att hålla sig borta från området. Skadorna är omfattande, och räddningstjänsten misstänker att en gasläcka är orsaken till explosionen.

  Den drabbade chokladfabriken R.M. Palmer Company tillverkar sedan 1948 främst säsongsbetonade produkter som bland annat påskharar, Alla hjärtans-kyssar, halloweengodis och julchoklad.

   

   

  Fler notiser