Dödlig tornado orsakar förödelse i Mississippi och Alabama – minst 26 personer omkommer, undantagstillstånd är utlyst

  27 mars 2023, kl 14.27

  Natten till i dag drog en tromb genom södra USA, och minst 26 personer har omkommit i Mississippi och Alabama. Sök- och räddningsinsatserna fortsätter, och Mississippi har utlyst undantagstillstånd.

  Tromben slog till mitt i natten; då folk sov hörde de inte varningarna. För många var den första indikationen på att något hemskt höll på att hända oljudet från vinden. BBC News har talat med Francisco McKnight som bor i Rolling Fork, Mississippi. Han vaknade av bullret, och sprang sedan in i sitt badrum och hoppade ner i badkaret. Han sa att det var det som räddade honom.

  ”Tromben varade bara fem till tio minuter”, sa han. Han lyckades hålla sig fast i badkaret när resten av hans hus slets bort. Det enda av hans hem som fortfarande står kvar är resterna av två av badrumsväggarna. Tills vidare bor han i ett av de härbärgen som har satts upp i området.

  Sök- och räddningsinsatserna fortsätter i Mississippi, och fler stormar förutspås drabba delar av Alabama och Georgia tidigt på söndagen, potentiellt med stora hagel. President Biden beskriver situationen i Mississippi som ”hjärtskärande”.

   

   

  Fler notiser