Moderaterna stoppar MUF-ordföranden Douglas Thor från att hålla tal – han försökte köpa röster i en pågående maktstrid

  25 mars 2023, kl 11.03

  När Moderaterna Sverigemötet i Karlstad inleder partiets största årliga konferens, ska bland annat Ulf Kristersson, partiledare och statsminister, hålla tal. Men någon som inte får gå upp på scenen är MUF-ordföranden Douglas Thor, efter att Moderaternas partiledning sagt nej.

  TV4 kunde i förra veckan avslöja att Thor försökte få bort en lokal ordförande för MUF i Jämtland, genom att själv betala avgifterna för nya medlemmar och bussa dem till omröstningen. På så sätt ville han skifta maktbalansen.

  Han har tidigare haft stöd av andra inom såväl MUF som partiet, men nu kräver flera distrikt i ungdomsförbundet Thors avgång, meddelar Expressen. ”Vi står för ordning och reda, vi flyttar inte medlemmar. Vi betalar inte varandras avgifter”, säger Johan Abrahamsson, ordförande för Moderaterna i Västra Götaland.

  Thor och hans styrande falang i MUF motsatte sig länge en utredning av det som skett, men i förra veckan kom till slut beskedet från partiet att man tillsatt en internutredning. Att Thor inte får tala på årsmötet är ett hårt slag, som väcker frågor om han har partiledningens stöd.

   

   

  Fler notiser