Var e´ brudarna!? Kritikstorm i sociala media mot Gröna Lunds nya konsertprogram – protester mot att bara män bokats

  23 mars 2023, kl 08.31

  Den 11 maj är det premiär för Gröna Lunds konsertprogram, då Macklemore, en av de mest framgångsrika oberoende artisterna genom tiderna, går upp på nöjesparkens stora scen. Men i sociala medier riktas skarp kritik mot den ojämna könsfördelningen, då de inte har bokat någon kvinnlig artist som huvudakt i sommar.

  ”Det handlar inte om att vi inte vill eller har försökt boka kvinnliga artister, men det är inte alltid man kan få alla artister man vill ha”, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, till SVT Nyheter.

  Just nu har man presenterat fyra kvinnliga akter med totalt nio kvinnor, bland annat Fröken Elvis. Men otåliga kritiker förväntar sig mer i sommar. ”Jag förstår att man kanske blir upprörd när man ser hur fördelningen ser ut nu. Men jag vill att man ska vänta, för vi har inte släppt hela vårt konsertschema än”, avslutar Troselius.

  Däremot gläds de som går i gång på förstklassig provinsiell musik, för på kvällen den 6 juni förtrollar det hemliga skogsdisco-bandet Hooja publiken med hits som ”Banan, Melon, Kiwi & Citron”, ”Där gäddan simmar” och ”Dit älven går”. Kom i god tid.

   

   

  Fler notiser