Man skottskadad när polisen skjuter verkanseld mot en man i Alby, södra Stockholm efter larm om bostadsbråk

  23 mars 2023, kl 11.10

  Under torsdagsmorgonen larmades polisen till en lägenhet i Alby, södra Stockholm. Flera personer hade hört av sig om att en granne kastade ut saker genom ett krossat fönster. ”När polis ska kontrollera personen avlossar patrullen verkanseld. Det är i nuläget oklart vilken situation som då hade uppstått”, enligt ett pressmeddelande från polisen.

  Efter skottlossningen lämnar poliserna lägenheten, och fler patruller anländer till platsen. Personen i bostaden kommer inte ut, utan fortsätter att kasta ut föremål i ytterligare en halvtimme. Till slut får poliserna kontroll över situationen, och en ambulans för den skottskadade mannen till sjukhus.

  Mannens skadeläge är ännu oklart, rapporterar SVT Nyheter, men enligt polisen ska mannen ha blivit träffad på den nedre delen av kroppen. Polisen befinner sig fortfarande på plats, men en del avspärrningar har tagits ner.

  Inga fler personer ska ha befunnit sig i lägenheten, som nu ska undersökas.

   

   

  Fler notiser