Nanny-staten Nya Zeeland tror inte ungdomar kan hantera att partnern gör slut – hjälper till med informationsvideo

  22 mars 2023, kl 11.32

  Från vaggan till graven ska staten vaka över dig, Även när du gör slut. Nya Zeelands regering stolt över att gå i spetsen.

  ”OK, jag gör det. Jag tar officiellt bort mitt ex från alla mina sociala medier”, säger en ung kvinna, och tittar bestämt in i sin telefon. Hon lutar sig närmare och viskar: ”Jag går vidare.”

  Videon är en del av ”Love Better”, en nyzeeländsk kampanj som stöttar unga personer som dumpats. Vanliga unga människor diskuterar hur de hanterar uppbrott, snarare än skådespelare som visar upp iscensatta händelser skriva av manusförfattare.

  ”Det här har inte prövats av någon annan regering i världen”, sa Priyanca Radhakrishnan, biträdande minister för social utveckling, till The Guardian. ”Att använda några av de där riktigt råa berättelserna på plattformar som når unga människor är kraften i den här kampanjen.”

   

   

  Fler notiser