Video: Dåre dödar två, skadar fem i New York – vansinneskör mot rött ljus, kraschar in i bil, landar på trottoaren

  21 mars 2023, kl 11.50

  Två personer omkom och ytterligare fem skadades vid lunchtid i går i New York, efter att en bilförare först kör mot rött i en korsning i mycket hög hastighet, kraschar in i en annan bil och sedan snurrar upp på en trottoar mot fotgängarna som inte hann reagera.

  Övervakningsfilmer visar hur de båda bilarna kolliderar våldsamt med varandra, rapporterar CBS News. Fordonen demolerades fullständigt, och polisen omhändertog föraren av bilen som kört mot rött. Enligt polisen omkom föraren som blev påkörd, samt en fotgängare.

  ”Äcklad och rädd”, säger Carmine LoMonaco, vittne till händelsen och som bott i området länge, till CBS News. ”Vi måste sätta människor i fängelse, och hålla dem borta från gatorna.” Andra invånare sa att de var häpna över hänsynslösheten, och arga över att folk kör så fort i det trafiktäta området. ”Det är motbjudande. De tar ingen hänsyn till mänskligt liv längre” sa ett annat vittne, Florence Kehoe.

  Enligt uppgifter till tv-kanalen uppfattade de som såg händelsen att den som orsakade olyckan körde dubbelt så fort som hastighetsgränsen tillåter.

   

   

  Fler notiser