Slasherskräckfilmen Winnie the Pooh: Blood and Honey förbjuds i Hongkong av ”tekniska skäl” – Xi för lik Nalle Puh

  21 mars 2023, kl 21.36

  Efter att Christopher Robin övergett Puh och Nasse, för att istället studera på universitetet, har dagarna av äventyr och munterhet tagit slut. De två vännerna som lämnats kvar i Sjumilaskogen känner sig arga och övergivna, och de letar efter en ny källa till mat. Det är dessvärre inte honing gömt i skafferiet de är ute efter.

  Filmen Winnie the Pooh: Blood and Honey (2023), som är stadigt parkerad i slashergenren, har fått något ogunstiga betyg av tittarna, men det är inte därför filmen inte visas i Hongkong. Enligt uppgifter till The Guardian beror det istället på ”tekniska problem”, eller snarare den kinesiska censuren.

  En ny censurlag trädde i kraft i Hongkong 2021, och filmer som ”stödjer, främjar, glorifierar, uppmuntrar och sporrar till aktiviteter som kan äventyra den nationella säkerheten” förbjuds. Många oliktänkande använder just Nalle Puh som en symbol för protester, efter att Kinas högste ledare Xi Jinping besökte Barack Obama 2013. Många liknade dem vid Puh och Tiger.

  Produktionen av filmen blev möjlig 2022, då upphovsrätten till A. A. Milnes roman om världens bästa björn upphörde.

   

   

  Fler notiser