Rasmus Paludan nekas inresetillstånd till Storbritannien, planerade koranbränning i Wakefield

  21 mars 2023, kl 14.40

  Rasmus Paludan nekas inresetillstånd till Storbritannien. Han hade planerat bränna en koran i Wakefield i norra Yorkshire under onsdagen. Upprinnelsen var att fyra elever blev avstängda från en skola på orten, efter att ha orsakats skador på en koran. Paludan ville ”slå tillbaka” mot ”odemokratiska krafter”, men så blir inte fallet den här gången.

  Säkerhetsministern Tom Tugendhat meddelar att Paludan nu är uppsatt på en lista över personer som nekas inträde i landet. Han blev uppmärksammad på Paludans planer av Simon Lightwood, som är socialdemokrat och parlamentsledamot från Wakefield. Enligt Lightwood är Paludan en högerextrem islamofob som är farlig och inte borde tillåtas inträde till landet, skriver BBC.

  Kan inrikesministern försäkra mig och min hembygd att regeringen agerar för att förhindra detta, frågade Lightwood.

  Enligt Tugendhat skulle Paludans besök inte rimma med det allmännas bästa, därför nekas han inträde.

   

   

  Fler notiser