En brittisk familjeföretagare, som själv är migrant från Irak, smugglar in 20 000 människor med företagets lastbilar

  21 mars 2023, kl 08.47

  Efter att ha etablerat sig i Storbritannien byggde den 46-årige irakiern Tarik Namik upp sitt liv i Oldham, utanför Manchester. Han sågs ofta ta sina små barn till skolan, eller spela fotboll med dem på gräsmattan bakom deras blygsamma hem. Det som stack ut i låginkomstområdet var hans designerkläder, och ständigt nya lyxbilar.

  Han drev bland annat en speditionsfirma, men de stora pengarna kom från en omfattande smuggling av migranter, meddelar Daily Mail. Han smugglade med hjälp av medbrottslingar över hela världen in 20 000 personer, som gömdes i företagets många lastbilar.

  En polis som arbetar med organiserad brottslighet, Richard Harrison, sa till Daily Mail att det var kriminalitet i en ”häpnadsväckande” skala. Namik var kungen i ett produktivt, sofistikerat gäng som utnyttjade det brittiska asylsystemet för sin egen ekonomiska vinning.

  Efter att Namik avslöjats flydde han till Turkiet, men återvände sedan till Storbritannien. Han har nu dömts till åtta års fängelse – frun och barnen har flyttat, kvar är bara en hög med sopor i trädgården. ”De verkade riktigt trevliga”, sa en granne.

   

   

  Fler notiser