Bali tappar tålamodet med ryssar och ukrainare som flyr från kriget – har svårt att uppföra sig på paradisön

  21 mars 2023, kl 13.55

  Det tropiska paradiset Bali är en plats för avkoppling, och hit har många flytt undan kriget i Ukraina. Indonesiens mest kända semesterö har åter blivit en magnet för tusentals ryssar och ukrainare som försöker fly krigets fasor. Men alla är inte glada.

  Enligt den indonesiska regeringen är ryssarna nu den näst största gruppen av besökare efter turister från Australien, meddelar CNN. Efter pandemin landade 58 000 ryssar här, och bara i januari kom ytterligare 22 500 landsmän. Vidare kom 7 000 ukrainare förra året, och 2 500 i januari.

  Nu skärper Bali visumreglerna för ryssar och ukrainare, som de tidigare kunde få på plats vid ankomsten. Anledningen är att de har svårt att uppföra sig som folk.

  ”När vi får rapporter om att en utlänning beter sig illa är det nästan alltid en ryss”, sa en lokal polis, som ville vara anonym. ”De beter sig som om de står över lagen.”

  Och när det blir svårare att få plats på Bali sneglar många solsugna ryska män på semesterön Phuket i Thailand, och de köper sig gärna en fastighet. De från Ukraina är främst kvinnor som försöker få ordning på tillvaron med barnen.

   

   

  Fler notiser