Storbritanniens miljöminister, Thérèse Coffey, avverkar 64 000 kilometer med flyg på fem månader – talar om hållbarhet

  20 mars 2023, kl 13.09

  Sedan Thérèse Coffey tillträdde som brittisk minister för miljö-, livsmedels- och landsbygdsfrågor i oktober förra året har hon hunnit med fem utlandsresor på fem månader, rapporterar Mail Online. Under sin korta tid i regeringen har hon gjort fler utlandsresor än de tidigare fyra miljöministrarna tillsammans.

  Flygresorna, som uppgår till 64 000 kilometer, har bland annat skett i samband med ett klimatmöte i Egypten, ett möte om biologisk mångfald i Kanada och samtal i USA om jordbrukshandel. Hon närvarade när Lula da Silva installerades som president i Brasilien, och den senaste resan gick till Panama där Coffey talade om bevarande av haven och hållbarhet i fisket.

  Kritiker fördömer hennes handlingar då Storbritannien står inför en krisande miljö, brist på frukt och grönsaker och avloppsdumpning i floder. Jim McMahon, Labours skuggmiljöminister, sa i ett uttalande ”I en tid då Storbritannien lider av livsmedelsbrist borde Thérèse Coffey vara här och göra sin plikt, inte passera genom taxfree-shopen.”

  Coffeys departement avråder för övrigt från flygresor på grund av den effekt de har på miljön.

   

   

  Fler notiser