”Bob Junior”, lejonet som var kungen av Serengeti, attackeras av rivaler och dör – regerade i sju år med sin bror

  18 mars 2023, kl 12.23

  Serengetis legendariska lejon ”Bob Junior”, ofta kallad Snyggve, ansågs av många besökare i Tanzanias nationalpark som en av de vackraste lejonhanarna. Under sju år regerade han tillsammans med sin bror Tryggve över sin flock, men nu har yngre rivaler tagit livet av lejonkungen, och antagligen även brorsan.

  ”Dessa incidenter inträffar normalt när ledaren blir gammal, eller när de andra lejonhanarna inte är nöjda med hans kontroll över ett stort territorium”, säger nationalparkens viltvårdare Fredy Shirima till BBC News. ”Det antas att hans bror också gick samma öde till mötes, men vi försöker bekräfta detta”, sade Shirima, och tillade att de två dödades i separata men till synes samordnade attacker.

  Bob Junior, uppkallad efter sin far ”Bob Marley”, ska enligt uppgift inte ha bråkat när han attackerades och dödades i lördags. Hans begravning ska ske vid en senare tidpunkt, som ännu inte har meddelats.

  Serengeti i norra Tanzania är hem för 3 000 lejon, och är populärt bland lokala och utländska turister. Hyllningar till den fallne kungen har lagts ut på nätet, bland annat av researrangörer.

   

   

  Fler notiser