Amerikansk tvåbarnspappas kropp tillverkar egen alkohol – får sparken och döms för rattfylla, först nu vet han varför

  18 mars 2023, kl 11.02

  Mark Mongiardo, en tvåbarnspappa från Florida, sa att hans symtom började 2006 när han arbetade som gymnasielärare och tränare i New Jersey. Kollegorna började klaga på att han luktade alkohol, trots att han aldrig drack på jobbet. Han tvingades byta till ett lärarjobb i New York, men fick sparken efter att ha åtalats för rattfylleri.

  ”Det var då jag förlorade allt. Jag förlorade allt som någon kunde förlora”, sa han till tv-kanalen ABC 7. ”Jag var tvungen att sälja mitt hus, jag var tvungen att sälja min bil. Jag kunde inte få jobb inom utbildning, jag kunde inte få jobb på en mataffär.”

  Allt förändrades när han diagnostiserades med ett syndrom kallat auto-brewery syndrome, ABS. New York Post talade med läkaren Prasanna Wickremesingh, som säger att tillståndet i huvudsak orsakas när en patient reagerar negativt på antibiotika. Medicinen kan störa tarmfloran, vilket gör att svampar och jäst tar över. När sedan kolhydrater tillförs börjar tarmen tillverka alkohol.

  Mongiardo tar nu medicin för att behandla sin ABS, och äter lågkolhydratkost. ”Jag är glad att jag går vidare med mitt liv.”

   

   

  Fler notiser