Sex anhållna efter sprängningen i Hässelby; anhöriga till rappare skrivna på adressen – ny sprängning i Göteborg

  17 mars 2023, kl 10.51

  Vid tretiden i natt förstördes entrén till ett flerfamiljshus i södra Göteborg i samband med en explosion. Det rör sig om en fastighet i närheten av Opaltorget i Tynnered. ”Entrédörren är trasig, men det finns inga uppgifter om personskador”, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen, till SVT Nyheter.

  Skadorna på huset ska vara begränsade till entrédörren ut mot gatan, och enligt polisen tyder det mesta på att smällen har orsakats av en banger. Ingen person ska ha skadats vid smällen.

  Enligt nya uppgifter rörande sprängningen i Hässelby villastad i går natt har sex personer anhållits, rapporterar TT. Bland de gripna finns enligt Aftonbladets uppgifter en 17-årig pojke som misstänks ha utfört sprängdådet. Flera av de gripna kan kopplas till gängkriminalitet, men den 17-årige pojken är inte känd av polisen sedan tidigare.

  Enligt uppgifter till SVT Nyheter bor anhöriga till en känd rappare på den aktuella adressen. Rapparen har tidigare kopplingar till kriminella nätverk, och har öppet visat stöd för den kriminella ledaren ”Kurdiska räven”. Polisen vill i nuläget inte bekräfta uppgifterna.

   

   

  Fler notiser