Mordet på Tove i Vetlanda: två unga kvinnor kommer att ställas inför rätta misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott

  17 mars 2023, kl 14.02

  Tidigare i dag lämnade åklagaren Adam Rullman in ett åtal till Eksjö tingsrätt, där den 18-åriga Maja och den 20-åriga Johanna kommer att ställas inför rätta misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott, rapporterar SVT Nyheter. ”Polisen har genomfört ett gediget utredningsarbete, och jag anser mig ha en tydlig bild av händelseförloppet och de misstänktas delaktighet”, säger Rullman.

  Enligt åtalet ska Johanna ha tagit strypgrepp runt Toves hals när hon låg på golvet, samtidigt som Maja höll fast Toves armar tills hon dog. De svepte in kroppen i ett lakan och några sopsäckar, och flyttade den till ett skogsområde utanför Vetlanda där de sedan tände eld på kroppen. Senare samma dygn återvände Johanna till platsen, hällde mer brandfarlig vätska över kroppen och tände på nytt eld på den.

  Toves kropp hittades i november i ett skogsparti söder om Vetlanda, tack vare att polisen kunde spåra en av de misstänktas telefoner till platsen.

  Rättegång i målet väntas ske i slutet av mars. Johanna åtalas även misstänkt för att i april 2021 ha tänt eld på en lägenhetsdörr till en tidigare pojkvän.

   

   

  Fler notiser