Fängelse får kritik av JO: frimärkssamlande intern i Tidaholm är kritisk mot att plitar kritar på frimärken

  17 mars 2023, kl 13.01

  Tidaholmsanstalten får kritik av Justitieombudsmannen, JO, för hur de hanterar frimärken på breven som skickas till de intagna. En intagen på anstalten som samlar på frimärken var kritisk till hur personalen hanterade den inkommande posten.

  Det var i september den intagne förde fram klagomål mot anstalten i Tidaholm, då personalen skrev bokstäver på alla frimärken, framgår det i JO:s beslut som kom i går. ”Han vill att det upphör eftersom han sparar på frimärken, och värdet förstörs genom anstaltens åtgärd.”

  Anstalten bekräftade att de skriver bokstäver på frimärkena; de ”står för vilken avdelning den intagne är placerad på. Detta görs exempelvis för att anstalten ska veta vilken avdelning försändelsen ska lämnas till.”

  JO kritiserar nu Tidaholmsanstalten. ”Under alla förhållanden är hanteringen förvånande, och jag vill därför tydliggöra att det saknas lagstöd för att göra noteringar på frimärkena på intagnas försändelser. Anstalten Tidaholm förtjänar kritik.” Enligt uppgift från Kriminalvården har anstalten nu upphört med att klottra på frimärkena.

   

   

  Fler notiser