Den tyska tolvåriga flickan som knivhöggs 30 gånger av två klasskamrater i lördags hade tidigare berättat om mobbarna

  17 mars 2023, kl 19.45

  Det var i lördags eftermiddag som den tolvåriga tyska skolflickan Luise försvann, på väg hem efter att ha hälsat på en kompis. Hennes kropp hittades dagen efter, och det stod snart klar att det var två klasskamrater som mördat henne med 30 knivhugg.

  Fallet tog en ny vändning när uppgifter kom fram om att flickan mobbats under en längre tid, och till slut berättade för en vuxen om de två klasskamraterna. Det var den äldre av de båda utpekade flickorna, 12 respektive 13 år, som Luise besökte i lördags. Senare anslöt 12-åringen, och de följde med Luise till en närliggande skog där hon mördades.

  En granne såg när de gick in i skogen, och efter dådet återvände flickorna till 13-åringens hus, där den yngre flickan senare hämtades upp av sin pappa. 13-åringen ringde flera gånger till Luises föräldrar, eftersom hon sa sig vara orolig för henne.

  Polisen delar inte med sig av några ytterligare detaljer, eftersom de misstänkta är yngre än 14 år och därför inte har något straffansvar. Föräldrarna till de misstänkta har flyttat, men har fortfarande kontakt med sina döttrar som har tagits om hand.

   

   

  Fler notiser