Explosion vid radhus i Hässelby villastad, Stockholm – brand i flerfamiljshus i Skarpnäck efter smäll; en person gripen

  16 mars 2023, kl 09.57

  01.27 larmades polisen till Hässelby villastad, efter att en kraftig explosion förstört stora delar av fasaden till ett radhus, och skadat ytterligare tre bostäder. ”Det var en större smäll. Om det var i eller utanför radhuset vet vi inte ännu, men det blev omfattande skador på fasaden och vissa skador på andra hus i längan”, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

  Boende från stora delar av västra Stockholm hörde av sig till polisen under natten, och berättade att de vaknat av explosionen. ”Jag bor tre kilometer bort, och det var den kraftigaste smällen jag hört. Hela huset skakade”, berättar en person för Expressen. Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och mordförsök. En person har förts till sjukhus. Ingen är gripen.

  En dryg timme senare larmades polisen om en smäll vid ett flerfamiljshus i Skarpnäck, södra Stockholm, där det brunnit i ett trapphus, rapporterar SVT Nyheter. Flera personer kontrollerades av sjukvårdspersonal på plats efter branden, men ingen ska vara allvarligt skadad.

  En person har gripits, misstänkt för grov mordbrand.

   

   

  Fler notiser