Den pedofila popstjärnan Gary Glitter åter i fängelse efter två veckor i frihet – skötte inte sin villkorliga frigivning

  15 mars 2023, kl 08.20

  Den 78-årige brittiske artisten Gary Glitter (Paul Gadd), lämnade fängelset i februari. Han hade då avtjänat hälften av sitt 16-åriga straff för sexuella övergrepp på tre unga flickor. Den villkorliga frigivningen innebar att han skulle bo på ett halvvägshus, en utslussåtgärd vars syfte är att underlätta villkorlig frigivning av fängelsedömda.

  En av de boende på halvvägshuset såg när Glitter använde en mobil för att försöka komma åt Darknet, som tillåter användare att hitta olagligt och våldsamt innehåll, och kontaktade polisen. En talesperson för kriminalvården sa till Independent: ”Att skydda allmänheten är vår första prioritet. Det är därför vi sätter tuffa frigivningsvillkor, och när förövare bryter mot dem tvekar vi inte att återföra dem till fängelset.”

  Glitter, från början känd för en rad hits på 70-talet, tog när han var som mest berömd in två flickor, 12 och 13 år gamla, in i artistlogen, och förgrep sig på dem. Hans tredje offer var mindre än tio år när han kröp in ner i hennes säng och försökte våldta henne, 1975.

  Han har tidigare dömts för sexuella övergrepp på två flickor i Vietnam.

   

   

  Fler notiser