Två män skadas allvarligt i en skottlossning i ett radhusområde i Salem, söder om Stockholm – utreds som mordförsök

  14 mars 2023, kl 10.45

  00.38 fick polisen in ett larm om en skjutning vid ett radhus i Salem, söder om Stockholm. Två män har träffats av flera skott; båda är allvarligt skadade, och har förts med ambulans till sjukhus.

  ”I anslutning till en radhusfastighet anträffade polispatrullerna snabbt en man som var träffad av flera skott. Inne i radhusfastigheten anträffades ytterligare en skottskadad man”, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

  Händelsen utreds som mordförsök, och polisen har under natten genomfört en stor insats i området med civila patruller, hundförare och piketpoliser. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.  ”Vi har hämtat medborgare till förhör, men de är inte misstänkta”, säger Österling till Expressen.

  ”En av männen är i 40-årsåldern, och den andra i 55-årsåldern”, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen till Expressen på tisdagsmorgonen.

  ”Jag är förvånad. Det här är ett riktigt ’Svensson, Svensson’-område”, säger en granne till Expressens reporter. Det är inte känt om skjutningen har någon koppling till de senaste månadernas våldsvåg i Stockholm.

   

   

  Fler notiser