Meta gör sig av med tusentals anställda i morgon, utöver de redan 11 000 som sparkades i november – chefer kliver av

  14 mars 2023, kl 16.57

  Tuffare konkurrens från andra digitala aktörer, samt annonsörer som kliver av när antalet användare minskar, ses som anledningen till att tusentals anställda på Meta sägs upp i morgon onsdag. Meta är moderbolaget till Facebook, WhatsApp och Instagram.

  Enligt uppgift sker nedskärningarna för de som arbetar med företagspolicyn, marknadsföring samt i kommunikationsteamet, rapporterar Daily Mail. Detta sker bara månader efter att 11 000 anställda avskedades, i november.

  Metas grundare och vd Mark Zuckerberg har kallat 2023 för ett år av effektivitet, och företaget försöker kapa projekt som inte fungerar, eller kanske inte längre är lika viktiga. Flera ledande befattningshavare säger upp sig, en av dem är försäljningschefen för USA, Nada Stirratt, som lämnade in passerkortet i går.

  En anställd berättade på nyhetssajten TechCrunch att Meta istället satsar på produkter som betalfunktionen Meta Pay, och funktioner som gör det möjligt för kreatörer att tjäna pengar direkt på Metas plattformar. Det är ännu oklart vad som händer med den kostsamma utvecklingen av den virtuella mötesplatsen Metaverse.

   

   

  Fler notiser