Video: Enorm grupp migranter stormar gränskontroll i El Paso, försöker forcera taggtråd och betong

    13 mars 2023, kl 10.20

    I går eftermiddag försökte en grupp på uppskattningsvis 1 000 migranter forcera gränskontrollen vid El Paso, USA, enligt Daily Mail. Gruppen bestod av unga män, men även kvinnor och små barn sågs springa mot gränsen. Tull- och gränsbevakningspersonalen använde sig av taggtrådsstängsel och betonghinder för att förhindra rusningen.

    En reporter på plats kunde också se andra migranter som försökte ta sig över gränsen via mindre broar, men de motades bort av gränsbevakningen, beväpnad med batonger och kravallsköldar. Åter andra försökte ta sig över gränsen till USA genom att korsa floden.

    Söndagens händelse kom efter vad som hävdas vara en kraftig minskning av antalet illegala gränsövergångar. Det skedde efter USA deklarerade att Mexiko skulle ta tillbaka migranter från Kuba, Haiti, Nicaragua och Venezuela, baserat på en regel från pandemitiden.

    USA har också föreslagit att generellt neka asyl till de som reser genom ett annat land än sitt eget på väg till USA, utan att söka skydd i landet de färdas genom. Det berör i praktiken alla icke-mexikaner som dyker upp vid USA:s södra gräns.

     

     

    Fler notiser