Video: Enorm grupp migranter stormar gränskontroll i El Paso, försöker forcera taggtråd och betong

  13 mars 2023, kl 10.20

  I går eftermiddag försökte en grupp på uppskattningsvis 1 000 migranter forcera gränskontrollen vid El Paso, USA, enligt Daily Mail. Gruppen bestod av unga män, men även kvinnor och små barn sågs springa mot gränsen. Tull- och gränsbevakningspersonalen använde sig av taggtrådsstängsel och betonghinder för att förhindra rusningen.

  En reporter på plats kunde också se andra migranter som försökte ta sig över gränsen via mindre broar, men de motades bort av gränsbevakningen, beväpnad med batonger och kravallsköldar. Åter andra försökte ta sig över gränsen till USA genom att korsa floden.

  Söndagens händelse kom efter vad som hävdas vara en kraftig minskning av antalet illegala gränsövergångar. Det skedde efter USA deklarerade att Mexiko skulle ta tillbaka migranter från Kuba, Haiti, Nicaragua och Venezuela, baserat på en regel från pandemitiden.

  USA har också föreslagit att generellt neka asyl till de som reser genom ett annat land än sitt eget på väg till USA, utan att söka skydd i landet de färdas genom. Det berör i praktiken alla icke-mexikaner som dyker upp vid USA:s södra gräns.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser