Indisk läsk som konkurrerade med Coca-Cola på 70-talet kommer tillbaka; Asiens rikaste man återinför ikoniska Campa Cola

  12 mars 2023, kl 10.36

  Asiens rikaste man, Mukesh Ambani, har planer på att återlansera den indiska kultläsken Campa Cola från 70-talet, rapporterar CNN. Den inhemska läsken fyllde ett tomrum i Indien när Coca-Cola sluta sälja sina läskande drycker 1977. Den indiska regeringen införde då en förordning som krävde att företaget skulle avslöja sin hemliga formel.

  Campa Cola var överlägsen marknadsledare fram till 1993, då utländska läskedrycker som Coca-Cola, Pepsi och Fanta gjorde comeback. Försäljningen minskade, och de allra sista flaskorna syntes till 2009.

  Ambanis återlansering av Campa Cola har lett till en våg av nostalgi på sociala medier bland de miljontals indier som växte upp med drycken. ”Så många barndomsminnen … Om det smakar som det gjorde, så kommer Campa Cola att sälja på nostalgi”, twittrade den längtande Sukant Khurana.

  Ambani hoppas att drycken, som ska finnas i tre smaker, cola, citron och apelsin, ska tilltala både nostalgiska indier liksom en yngre skara som får skapa nya minnen med hjälp av den kolsyrade läsken. Kanske att också 70-talets patriotiska slogan ”The Great Indian Taste” kommer tillbaka.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser