Elon Musk öppen för idén att köpa Silicon Valley Bank – funderar på att lägga till en betalningsfunktion till Twitter

  12 mars 2023, kl 19.21

  I fredags svarade Musk på en tweet från Min-Liang Tan, vd för Razer, ett företag som säljer speldatorer. Tan twittrade ”Twitter borde köpa SVB [Silicon Valley Bank] och bli en digital bank.” Musk svarade ”Jag är öppen för idén”, rapporterar Fortune.

  ”Jag tror att Twitter skulle kunna använda en finansiell lösning”, twittrade Mikael Pawlo, från svenska fintechföretaget Bokio. ”Skulle vara helt vettigt för hela Musk-ekosystemet att köpa det som är kvar av SVB, och kunna skapa en hållbar affärsmodell framöver för Twitter.”

  Musk, som en gång i tiden hjälpte till att lansera PayPal, tog över Twitter i slutet av oktober. Han är intresserad av att lägga till betalningar till plattformen, vilket ett förvärv av SVB förmodligen skulle hjälpa till med. Enligt Financial Times har Twitter redan ansökt om nödvändiga tillstånd, och tagit fram programvara för att göra funktionen möjlig.

  Däremot är de som investerat i Tesla inte lika nöjda. ”Elon övergav Tesla, och Tesla har ingen fungerande vd. Tesla behöver och förtjänar att ha en vd på heltid”, twittrade Leo Koguan, en av Teslas största enskilda aktieägare.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser