De första statligt licensierade guiderna till magiska svampar i USA utexamineras i Oregon: sex månader lång intensivkurs

  12 mars 2023, kl 11.31

  Drogen psilocybin från ”magiska svampar” blev tillåten i Oregon tidigare i år, och nu har den första kullen statligt licensierade guider utexaminerats, rapporterar New York Post. De 36 eleverna har gått en sex månader lång utbildning på det statligt auktoriserade företaget InnerTrek, en kurs som kostar 78 000 kronor. Ytterligare 70 ska genomföra slutprovet nu i helgen.

  De godkända studenterna ska nu testas av Oregons hälsomyndighet, innan de får hålla i egna kurser för allmänheten. Ciceronerna kan hjälpa andra att se fördelarna med psilocybin, som forskare tror förändrar hjärnan för att hantera depression, posttraumatiskt stressyndrom, alkoholism och andra problem.

  ”Det är ett stort ögonblick för vår kultur och vårt land, när vi tillsammans börjar ompröva och omvärdera karaktären av mental hälsa och välbefinnande, samtidigt som vi ger verkligt helande till de behövande”, säger kursledaren Tom Eckert. Han ledde för övrigt kampanjen som legaliserade Oregons användning av de magiska svamparna.

  En psykedelisk session pågår oftast i sex timmar; skissblock, pennor och en hink att kräkas i behövs.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser