De första statligt licensierade guiderna till magiska svampar i USA utexamineras i Oregon: sex månader lång intensivkurs

    12 mars 2023, kl 11.31

    Drogen psilocybin från ”magiska svampar” blev tillåten i Oregon tidigare i år, och nu har den första kullen statligt licensierade guider utexaminerats, rapporterar New York Post. De 36 eleverna har gått en sex månader lång utbildning på det statligt auktoriserade företaget InnerTrek, en kurs som kostar 78 000 kronor. Ytterligare 70 ska genomföra slutprovet nu i helgen.

    De godkända studenterna ska nu testas av Oregons hälsomyndighet, innan de får hålla i egna kurser för allmänheten. Ciceronerna kan hjälpa andra att se fördelarna med psilocybin, som forskare tror förändrar hjärnan för att hantera depression, posttraumatiskt stressyndrom, alkoholism och andra problem.

    ”Det är ett stort ögonblick för vår kultur och vårt land, när vi tillsammans börjar ompröva och omvärdera karaktären av mental hälsa och välbefinnande, samtidigt som vi ger verkligt helande till de behövande”, säger kursledaren Tom Eckert. Han ledde för övrigt kampanjen som legaliserade Oregons användning av de magiska svamparna.

    En psykedelisk session pågår oftast i sex timmar; skissblock, pennor och en hink att kräkas i behövs.

     

     

    Fler notiser