Parasitisk ofödd tvilling hittas i ettårings hjärna – det kinesiska barnet togs in på sjukhus med ett förstorat huvud

  11 mars 2023, kl 08.52

  En studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Neurology visade att den ettåriga flickan togs in på sjukhus då hon hade problem med motoriken, och ett förstorat huvud. Läkarna i Shanghai fann att fostret till en ofödd tvilling utvecklats i värdbarnets hjärna. Foster i foster, ibland kallad en parasitisk tvilling, uppstår när tvillingar blir förenade i livmodern, men bara en av dem fortsätter att utvecklas, enligt Miami Herald.

  Enligt en rapport i IFL Science inträffar dessa fall under de mycket tidiga stadierna av tvillinggraviditeten, när klustret av delande celler som skapas av ett befruktat ägg inte kan separera ordentligt, rapporterar Independent. Som ett resultat blir ett av de tidiga embryona inbäddat av det andra. Omsluten av den andra tvillingens celler lyckas den inte utvecklas, utan förblir ”levande” på grund av att den får blodtillförsel.

  Förra året tog indiska läkare bort åtta embryon från magen på en 21 dagar gammal flicka; storleken på fostren varierade från tre till fem cm. 1997 upptäcktes ett foster i buken på en egyptisk tonårspojke, där det legat i 16 år.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser