En bilförare i Michigan grips med fentanyl tillräckligt för att döda tre miljoner människor – värt 90 miljoner kronor

  11 mars 2023, kl 10.47

  När en man från Kalifornien kom fram till delstaten Michigan uppmärksammades han av polisen då han körde på fel sida av vägen. De stannade honom, och fann att vindrutan var spräckt. När poliserna gick igenom bilen hittade de sex kilo fentanylpiller, och 300 000 kronor i kontanter.

  Den stora mängden fentanyl, 50 gånger starkare än heroin, skulle räcka för att ta livet av tre miljoner människor, rapporterar New York Post. Värdet på gatan uppgår till nittio miljoner kronor. I Montana har antalet beslag av fentanyl ökat med 11 000 procent sedan 2019, enligt Fox News.

  Mexikos president Andrés Manuel López Obrador sa går, i ett möte med den amerikanska regeringens säkerhetsrådgivare Elizabeth Sherwood-Randall, att Mexiko varken producerar eller konsumerar fentanyl, skriver The Washington Post. I februari beslagtog den mexikanska armén mer än en halv miljon fentanylpiller, i vad som kallas det största syntetiska droglabbet som hittats.

  Säkerhetsanalytikern David Saucedo säger att anledningen till att fentanylkonsumtionen i Mexiko ses som låg beror på att regeringen är dålig på att upptäcka det.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser