Mexikansk kartell överlämnar ansvariga för kidnappning av amerikanska medborgare: ber också om ursäkt för två mord

  10 mars 2023, kl 16.57

  Enligt rapporter från Mexiko har en utbrytargrupp av Gulf-kartellen, Scorpions Group, bett om ursäkt för att ha kidnappat fyra amerikanska medborgare förra veckan, och dödat två av dem, rapporterar AP. Man har också överlämnat de män som påstås vara ansvariga för händelsen.

  Många av Mexikos tidningar visar bilder på fem män som ligger med ansiktet nedåt på marken, med händerna bundna och deras T-shirts uppdragna ovanför huvudena.

  ”Vi har beslutat att lämna över de som var direkt inblandade och ansvariga för händelserna”, står det i brevet, där de fem ”agerat under eget beslutsfattande och med bristande disciplin”. I brevet anklagas också männen för att ha brutit mot kartellens regler om att ”skydda de oskyldigas liv”.

  En av de fyra amerikanerna skulle besöka en skönhetsklinik för att genomgå en kosmetisk medicinsk procedur. Reuters har fått information om att tre av de fyra tidigare dömts för narkotikarelaterade brott. Den fjärde personen ska ha tillverkat narkotika med avsikt att distribuera produkten. De kidnappades troligen efter att ha misstagits för att vara rivaliserande kartellmedlemmar.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser