Kriminella gäng annonserar på TikTok: för 80 000 kronor kan migranter korsa kanalen från Frankrike med snabba motorbåtar

  10 mars 2023, kl 09.57

  Att kriminella gäng gör reklam för sina tjänster på TikTok är ovanligt, men här är ett färskt exempel: ”Res till England från Frankrike. Restid 45 minuter. Pris 80 000 kronor.” Intresserade ombads sedan att höra av sig med ett direktmeddelande, enligt The Sun. Varje tur smugglar över ett dussintal migranter.

  En parlamentsledamot från Tory uppmärksammades på inlägget, som enligt uppgift har cirkulerat bland albanska TikTok-användare, men det har nu raderats. Det sker samtidigt som premiärminister Rishi Sunak ska säkra en överenskommelse med Frankrikes president Emmanuel Macron, för att stärka patrullerna på franska stränder.

  Daily Express avslöjade nyligen att Sunak kommit överens med Macron om ett större samarbete kring den illegala migrationen. Samtidigt ska Storbritannien betala stora summor pengar årligen för att Frankrike ska garantera sitt stöd.

  Det finns också ett brittiskt lagförslag som skulle neka migranter asyl, eller att få stanna i Storbritannien, om de anländer illegalt. Under 2002 passerade 45 755 asylsökande kanalen i små båtar, hälften av dem från Albanien och Afghanistan.

   

   

  Fler notiser