17-årig pojke dömd till två år och elva månades sluten ungdomsvård för mordet på Fredrik Andersson

  10 mars 2023, kl 16.24

  Fredrik Andersson sköts ihjäl på ett gym i Vasastan i centrala Stockholm i mars förra året. En 17-årig pojke döms nu av Stockholms tingsrätt till två år och elva månaders sluten ungdomsvård.

  Vid tillfället försökte Andersson gripa in då pojkens egentliga måltavla var en 40-årig man. Den svartklädde 17-åringen hade tagit sig in på gymmet och hann avlossa tre skott. Ett träffade Andersson i huvudet, vilket gjorde att han senare avled, skriver SVT.40-åringen är kriminell och kopplad till ett Mc-gäng.

  Bevisningen mot 17-åringen består av DNA, signalement och material från övervakningskameror. Han var 16 år när dådet begicks och det är ställt utom allt rimligt tvivel att han är skyldig. Han döms också för allmänfarlig ödeläggelse efter att ha kastat in en granat på en restaurang på Södermalm i fjol.

  Tre män i åldrarna 19, 31 och 32 var häktade, misstänkta för medhjälp, men friades och försattes på fri fot. De dömdes dock för andra kortare fängelsestraff för andra brott. Den dömde pojken sitter nu på ett låst ungdomshem på Statens institutionsstyrelse.

   

   

  Fler notiser