100-årig tysk mormor halshuggs av yxsvingande barnbarn som är familjens svarta får – bråk om pengar kan vara motivet

  10 mars 2023, kl 08.58

  I tisdags hittades den pensionerade Amalie G. död i sin lägenhet Hamburg, halshuggen till döds. 100 år gammal mördades hon av sitt barnbarn, 37-årige Artur B. Polisen har ännu inte fastställt motivet till mordet, men en släkting sa till den tyska tidningen Bild att sonsonen ansågs vara ”familjens svarta får”. En annan släkting sa att de tidigare bråkat om pengar. ”För det mesta var han arbetslös, och han var utan pengar hela tiden. Familjemedlemmarna höll sig på avstånd från honom.”

  En granne till den mördade kvinnan sa till Bild: ”Vi hade en bra kontakt med varandra innan hennes död. Amalie berättade att hennes barnbarn redan brutit sig in i lägenheten via balkongen en gång, för att stjäla hennes pengar.” Han visste också att hans mormor sparat ihop till en mindre förmögenhet.

  Grannen sa vidare: ”Barnbarnet kom regelbundet till sin mormors lägenhet, och tog hand om henne.” Men de bråkade också högljutt, som hördes till de andra i huset.

  Artur ringde själv till polisen för att säga att han mördat sin mormor; när de kom till brottsplatsen upptäckte de en blodig yxa. Han sitter nu häktad.

   

   

  Fler notiser