Såja! Slutsnuskat på restauranger i Japan? Polis slår till och griper tre sushiterrorister som filmat sina brott

  9 mars 2023, kl 12.30

  Tre personer har gripits i Japan för att ha deltagit i den oroande trenden “sushitero” eller “sushiterrorism”. Trenden innebär att människor filmar sig själva när de slickar på delade sojasåsflaskor och rör vid tallrikar med mat på löpande band, och sedan lägger ut filmerna på sociala medier. En 21-årig man som greps i Nagoya anklagades för att ha satt sin mun på en sojasåsdispenser.

  Sushikedjorna Kura Sushi, Sushiro och Hamazushi har rapporterat om störningar och lämnat in polisanmälningar. Restaurangerna har genomfört förändringar för att bemöta kundernas oro och skydda sina verksamheter, t.ex. har Sushiro slutat servera mat på löpande band och Kura Sushi använder AI-styrda kameror för att övervaka kunderna.

  Den allmänna upprördhet som videorna orsakade har lett till att aktiekurserna för sushiföretag, som Sushiro, har sjunkit. Kura Sushi har fördömt trenden som “extremt farlig” och ett hot mot deras bandrestaurangmodell.

  @telefenoticias

  En Japón, un pibe se grabó haciendo chanchadas en un local de sushi. ¿Por qué? No hay por qué. #Sushitero #Japan #Sushi #Sushiro #SushiTerrorism

  ♬ sonido original – telefe noticias – telefe noticias

   

   

  Fler notiser