Brittisk lärare som för två år sedan visade en teckning av profeten Mohammed fruktar fortfarande för sitt liv

    8 mars 2023, kl 11.59

    2021 visade en lärare upp en teckning av profeten Mohammed, publicerad i den franska satirtidningen Charlie Hebdo, för sin klass i West Yorkshire, ett storstadsområde utanför Manchester. Efter våldsamma protester från muslimska föräldrar och aktivister, också utanför skolan, stängdes han av från sin tjänst.

    En oberoende extern utredning friade honom, men han har inte återvänt till skolan. Istället tvingades läraren fly från sitt hem, tillsammans med sin sambo och fyra små barn. ”Han var mycket hänsynsfull mot vår kultur och tro. Det finns inget sätt att han medvetet skulle ha velat förolämpa muslimer”, säger en tidigare granne till Mail Online.

    Han bor på hemlig plats, och har fått en ny identitet. ”Han försöker sakta bygga upp sitt liv igen, men det har inte varit lätt”, säger en släkting. ”Hela familjen har gått igenom en mycket svår tid. Det kunde ha kostat honom livet.”

    I förra veckan hotades en autistisk 14-åring med döden, efter att en koran föll till marken under lek på skolgården i en annan skola i West Yorkshire. Falska rykten spreds snabbt bland muslimska föräldrar och samhällsledare.

     

     

    Fler notiser