Jätteråttor i Wales, stora som katter, orsakar erosion i populärt kustområde – rädsla för att de gör klipporna instabila

    7 mars 2023, kl 14.11

    Kuststaden Tenby är en av Wales mest populära turistmål, med tiotusentals besökare som kommer till platsen varje år för att njuta av stränderna och den pittoreska kustlinjen. Men de senaste två veckorna möts turisterna av något oväntat; stora råttor som entusiastiskt gräver i marken ovanför havet.

    Roger Miles, som bor i Tenby, berättade för BBC News att han sett ”råttor stora som katter”, och hävdade att det fanns delar av klippan som eroderats på grund av dem. De lokala myndigheterna uppmanade lokalbefolkningen och besökare att sluta mata fåglar, och inte slänga mat i vanliga papperskorgar.

    Enligt The Guardian finns problemen i många kuststäder. Det beror på människor som matar fåglarna, turister som slänger skräp i naturen och gäster i fritidshus som inte lägger matavfallet i rätt soptunnor. Måsar sliter sönder soppåsar med mat inuti, vilket sedan lockar till sig råttor.

    Enligt tidningen South Wales Argus står det klart att en viss del av klipporna i Tenby eroderats. Stadens borgmästare, Cllr Sam Skyrme-Blackhall, meddelar också att det råttgift som lagts ut nu decimerar råttpopulationen.

     

     

    Fler notiser