Två män från Hawaii döms för hatbrott mot en vit man – slår och sparkar honom som straff för hans attityd

    6 mars 2023, kl 10.55

    När Christopher Kunzelmans fru Lori fick diagnosen multipel skleros flyttade de från Arizona till ”fridfulla och vackra” Maui, den nästa största av öarna i Hawaii. De köpte ett renoveringsobjekt 2014, men kom snart på kant med invånarna i byn, rapporterar New York Post.

    Under arbetet med huset upptäckte Kunzelman snart att byborna låste portarna till byn, varpå han klippte upp låsen och ersatte dem med nya. Två lokala män, Kaulana Alo-Kaonohi och Levi Aki Jr., misshandlade honom sedan svårt, bland annat med en spade. Kunzelman hade tidigare satt upp en övervakningskamera, som spelade in misshandeln.

    Det dröjde till 2020 innan de båda männen åtalades för hatbrott, och i förra veckan kom domen: Alo-Kaonohi döms till sex och ett halvt års fängelse, Aki Jr. fick fyra år och två månader. De hävdade under rättegången att Kunzelman inte misshandlats på grund av hatbrott, mer för hans fordrande och respektlösa attityd. Kunzelman själv sa att han hade för avsikt att förse byn med bättre lås, och sedan dela ut nycklar till invånarna.

    Kunzelman och hans familj har flyttat till Puerto Rico.

     

     

    Fler notiser