Tysk glass-makare lanserar smak som ska visa vad som är framtidens mat – syrsor ersätter jordgubbar och choklad

    5 mars 2023, kl 15.23

    Det är ännu oklart vad Benjamin Syrsa säger om saken och smaken, men nyligen öppnade Eiscafé Rino, Rottenburg am Neckar, Tyskland, sin populära glassbar. En av de nya specialiteterna är glass med smak av malda syrsor, toppade med de torkade insekterna.

    Den något ovanliga glasstruten är möjlig tack vare en EU-förordning som nu tillåter användning av insekterna i mat. ”Jag är en väldigt nyfiken person och vill prova allt”, säger glassmakaren Thomas Micolino till nyhetsbyrån dpa. ”Syrsor var något jag fortfarande ville testa, även i form av glass.”

    ”Det här är ett litet buskap om vad som kan bli framtidens mat”, säger Micolino.

    ”De som provar det är väldigt entusiastiska”, hävdar Micolino. ”Jag har kunder som kommer hit varje dag och köper en skopa.” En av dem, Johann Schwarze, berömde glassens krämiga konsistens, men tillade att ”man kan fortfarande ana syrsan i glassen.”

    Glasskonstnären har tidigare serverat glass med leverkorv, och glass baserad på gorgonzola-ost, dock oklart hur pass bra de sålde. Mer populär var säkert bladguldsbelagd glass för 40 kronor skopan. Nästa år kan du njuta av glass på Isabella-druvor med ton av jordgubb, från en vingård i Italien.

     

     

    Fler notiser