Sjuksköterskor i Australien uppmanas sluta visa sig i sexiga sammanhang på OnlyFans – kan skapa olämpliga förväntningar

  5 mars 2023, kl 14.38

  Sjuksköterske- och barnmorskerådet i New South Wales, Australien, skickade nyligen ut ett mejl till de sjukhusanställda i delstaten, rapporterar The Sydney Morning Herald. De varnas, och uppmanas att sluta producera och publicera erotiskt innehåll på OnlyFans, annars kan de komma att disciplineras för brott mot uppförandekoden.

  Med rubriken ”OnlyFans – bryter du mot uppförandekoden genom att publicera innehåll online?” uppmanade rådet medlemmarna att diskutera tänkbara scenarier med kollegorna. Är det lämpligt att en patient känner igen personal från vuxensajten? Chefer som ser anställda på sajten kanske förväntar sig mer än vad som är lämpligt, och det kan dessutom skapa konflikter med kollegorna.

  Sjuksköterske- och barnmorskelegitimationen kan också dras in, om lämpligheten som anställd inte längre uppfylls. ”Vägledningen vad gäller sociala medier är tydlig när det gäller sjuksköterskors och barnmorskors skyldighet att upprätthålla yrkesrollen.”

  ”Som sjuksköterska tyckte jag personligen att det var väldigt moraliserande och skamligt”, sa en mottagare av mejlet, som bad att få vara anonym.

   

   

  Fler notiser