Fyra ungdomar, 14–19 år, skadas i skottlossning vid livsmedelsbutik i Oxie, Malmö – samtliga kända av polisen

    4 mars 2023, kl 15.37

    Enligt uppgifter till Aftonbladet sköt gärningsmannen rakt in i en samling med ett tiotal ungdomar i går kväll i Oxie, Malmö. Fyra av dem, 14–19 år, träffades i ryggen, armar och ben. Samtliga är kända av polisen sedan tidigare, men inte för någon allvarligare brottslighet. Den maskerade personen flydde sedan på en elsparkcykel.

    Polisen har ännu inte gripit någon, men uppgav nu på morgonen att ett 40-tal förhör har hållits. ”Nu i dag fortsätter vi att hålla förhör och sammanställa den information vi har inhämtat under gårdagen, för att kunna komma fram i utredningen”, säger Filip Annas, polisens presstalesperson i regionen, till SVT Nyheter.

    Enligt polisen ska det röra sig om ”ett helt vanligt bostadsområde” i Oxie. En person som bor i området säger till Aftonbladet: ”Helt ärligt så känns det normalt. Det är Oxie, det händer saker här.”

    Skottlossningen ägde rum utanför en mataffär, men polisens presstalesperson Evelina Olsson säger till Bohuslänningen att det inte finns något som tyder på en hotbild mot butiken. Under de närmaste dagarna finns polisen på plats med trygghetsskapande insatser.

     

     

    Fler notiser