Brasiliansk man stoppas på flygplats i Lissabon, efter att ”köttbitar” hittats i resväskan – anklagas nu för kannibalism

    4 mars 2023, kl 09.07

    Begoleã Fernandes, 26 år, greps tidigare i veckan på Lissabons flygplats, när han skulle resa hem till Brasilien. I säkerhetskontrollen upptäcktes att hans resväska var fylld med köttbitar, som portugisiska medier hävdar är mänskliga kvarlevor. Han greps, och är häktad i väntan på utvisning.

    Fernandes hade förfalskat resedokument, och polisen tror att han försökte fly från ett misstänkt mord i Amsterdam. En källa kopplad till fallet bekräftade för Fox News att Fernandes hade en plastpåse med ”köttbitar” som polisen behöver analysera för att kontrollera ursprunget.

    Köttbitarna är troligen rester av den 21-årige Alan Lopes kropp, som hittades död på söndagskvällen i huset där han bodde tillsammans med sin mamma och syskon. Lopes ska ha bjudit in Fernandes, som enligt uppgift var hemlös vid tidpunkten för mordet, enligt tidningen Boevennieuws. Lopes syster säger han då och då lånade ut pengar till Fernandes.

    Vid gripandet hade Fernandes ett bandage, och kläder med spår av blod i sina tillhörigheter. Han ska inom kort utlämnas till Nederländerna, och ställas inför rätta för mord och kannibalism.

     

     

    Fler notiser