Chockerande video – amerikansk biltjuv dödar fotgängare och kör på en bil; kraschar in i hus som rasar över båda bilarna

    3 mars 2023, kl 11.22

    I går släpptes en video som visar när en biltjuv i Baltimore, Maryland, jagas av polisen, kör mot rött, krockar med en annan bil och träffar en fotgängare som omedelbart avlider, rapporterar The Baltimore Sun. Sekunden efter frontalkrockar de båda bilarna med en tom byggnad, som rasar och begraver fordonen med stora mängder nedrasande tegelstenar.

    Förutom filmen från en övervakningskamera har också filmer från polisens kroppskameror släppts. Vid ett tillfälle uppmanas en av poliserna att avsluta biljakten, sekunder innan kraschen inträffade. Utöver de två förarna skadades tre andra personer som befann sig i de båda bilarna.

    Biltjuven, 33-årige Shawn Lee Brunson, hade tidigare dömts för vapenbrott. 2021 fick han fängelse i 15 år för ett brutalt överfall, men kunde lämna fängelset redan efter sju månader. Han ska nu åter ställas inför rätta.

    Polisen i Baltimore får inte jaga en bil om överträdelsen är ett egendomsbrott, som bilstöld. Det krävs att den misstänktes agerande kan leda till döden eller allvarlig skada på andra personer. Polisernas agerande granskas nu av oberoende utredare.

    https://www.youtube.com/watch?v=FXEc-z13ZsM

     

     

    Fler notiser