Teslas investerardag: Stora löften, små resultat!

  2 mars 2023, kl 12.57

  Tesla höll sin efterlängtade investerardag på onsdagen, men evenemanget var mer hype än substans och resulterade i en “köp ryktet, sälj nyheten”-händelse för TSLA-aktien. Elon Musk, företagets vd, lovade en hållbar energiframtid utan att skada naturliga livsmiljöer, men gav få detaljer om kommande produkter eller tjänster. Teslas aktie föll med 5,66 % i efterhandeln då investerarna blev besvikna över bristen på viktiga detaljer.

  Presentationen var över två och en halv timme lång och 17 chefer medverkade. Den innehöll mycket information om tidigare händelser och tekniska specifikationer som många ansåg var onödiga för den genomsnittlige investeraren. Tesla visade upp sin tekniska kapacitet och diskuterade sina planer på att främja elektrifiering och hållbarhet på global nivå, men gav ingen tidslinje eller prisinformation för sin nya prototyp av Cybertruck.

  Teslas plan för att övergå till hållbar energi innebär att driva sina laddningsstationer med förnybara källor, öka antalet elfordon och minska mineralutvinningen. För att göra elbilar mer prisvärda planerar Tesla att minska produktionskostnaderna genom att förenkla processen och öka produktionen. Investerare hade dock velat se en tydlig väg till hållbara vinster och en Tesla till lägre pris.

   

   

  Fler notiser