Man knivskär en flicka i tioårsåldern i Brunnsparken, Göteborg som förs till sjukhus och bedöms vara allvarligt skadad

  2 mars 2023, kl 15.30

  Strax efter lunch i dag knivskars en tioårig flicka i Brunnsparken, centrala Göteborg, en knutpunkt i Göteborgs lokaltrafik. Hon fick skador i bland annat magen, och fördes till Drottning Silvias barnsjukhus. Enligt uppgifter på polisens webbplats är skadorna allvarliga.

  ”Vi har gripit en person i anslutning till brottet. Barnet är fört till sjukhus tillsammans med anhöriga, och läget bedöms som kritiskt”, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT Nyheter.

  Mannen, i 35-årsåldern, kunde snabbt gripas på plats, misstänkt för försök till mord. ”Det är i nuläget inget som tyder på att mannen och flickan kände varandra”, enligt Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen. ”Vi vet inte varför det här har skett, och har inget motiv om det här i nuläget.” Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

  Det finns många vittnen till händelsen, och ett föremål fördes från den misstänkta brottsplatsen i en av de bruna papperspåsar polisen använder för bevismaterial, rapporterar DN.

  Polisens senaste uppgifter om flickans tillstånd (14.05) är att hennes skadeläge är allvarligt men stabilt.

   

   

  Fler notiser