Video: Beväpnad man i Saint Louis laddar sitt vapen innan han nonchalant avrättar hemlös som sitter på trottoaren

  1 mars 2023, kl 12.44

  Ett vittne filmar när Deshawn Thomas, 23 år, med viss svårighet laddar sin pistol, ett par meter från en hemlös man som sitter på trottoarkanten. Det ännu inte identifierade offret höjde ena armen, men gjorde inte något försök att fly eller försvara sig. Han verkade snarare resignerad inför sitt öde, visade videon.

  Detta hände på förmiddagen i går i centrala Saint Louis, Missouri, uppger polisen. Offret, vars namn inte offentliggjorts, hade värjt sig mot Thomas på en bensinstation några minuter innan händelsen, enligt polisen. Thomas jagade honom över gatan, laddade sin pistol, siktade och sköt, rapporterar New York Post.

  Efter att ha flytt från platsen omhändertogs Thomas av polisen på ett lokalt bibliotek.

  Efter händelsen uppmanade Missouri-senatorn Josh Hawley stadens distriktsåklagare Kimberly Gardner att avgå. Hon uppmärksammas för ett fall där en bilförare åtalad för grovt rån körde på en tonåring, som tvingades amputera sina ben. Rånaren hade brutit mot borgensreglerna flera gånger. Republikanerna i Missouri har krävt att staten ska hantera åtal för våldsbrott, istället för Gardner.

   

   

  Fler notiser