Tio personer anhållna efter skottlossningar i Rissne, Sundbyberg, samt i Sätra, södra Stockholm

  1 mars 2023, kl 18.35

  Vid halv nio i går kväll fick polisen larm om den första skottlossningen, den här gången i Rissne, Sundbyberg. En man hittades skjuten, och fördes allvarligt skadad till sjukhus. Enligt Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, var det flera som var ute och rastade hundar som hörde skottlossningen, meddelar SVT Nyheter.

  ”Vi har alla resurser Stockholmspolisen har på plats. Vi har piket, spanare, hundar och helikopter”, sa Österling på kvällen. Fem män i åldrarna 20–25 år är anhållna misstänkta för mordförsök. Samtidigt är ett flertal personer som befann sig på brottsplatsen hämtade till förhör.

  Strax innan klockan 21 i går hittades en man skottskadad utomhus i Sätra, södra Stockholm. Han vårdades initialt av poliser på plats. Polisen utreder det som synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott.

  Också här är fem män anhållna. ”Vi går vidare med ytterligare utredningsåtgärder nu”, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson. Han säger vidare att det är för tidigt att säga om det finns ett samband med skjutningen i Rissne. Polisen kommer ha en ökad närvaro i båda områdena.

   

   

  Fler notiser