Minst 32 personer omkommer och dussintals skadas i tågkrasch i Grekland – ett passagerartåg frontalkrockar med godståg

  1 mars 2023, kl 10.40

  Den svåra olyckan inträffade strax före midnatt natten till i dag i centrala Grekland, meddelar The Guardian. Ett persontåg med 350 passagerare var på väg till den norra staden Thessaloniki, samtidigt som ett godståg utgick från staden, berättade Konstantinos Agorastos, guvernören i Thessalien-regionen, till lokala medier.

  Flera personvagnar spårade ur; minst tre av dem började brinna. Tv-kanalen Skai visade urspårade, demolerade vagnar med krossade fönster bland tjocka rökplymer, samt vrakdelar strödda i området. Räddningsarbetare sökte med hjälp av ficklampor efter instängda passagerare. Minst 32 personer har omkommit, och dussintals har skadats.

  Flera passagerare kastades ut genom fönstren, andra kämpade för att ta sig ut ur det förstörda tåget. ”Det var panik i vagnen, folk skrek” sa en ung man till Skai. ”Vagnen började snurra innan den landade på sidan, men vi lyckades ta oss ut”, sa en annan passagerare till tv-kanalen ERT World.

  Räddningspersonal fanns kvar på platsen i morse, och anhöriga till passagerare har samlats i Thessaloniki i hopp om att se sina nära och kära vid liv.

   

   

  Fler notiser