Floridas guvernör DeSantis tar över Disney Worlds självstyrande distrikt på grund av motstånd mot Don’t Say Gay-lagen

  1 mars 2023, kl 08.43

  I går undertecknade Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis ett lagförslag som ger honom kontroll över Disney World’s tidigare självstyrda distrikt, rapporterar France 24. Det sker efter att företaget offentligt motsatt sig en lag som förbjuder undervisning om sexuell läggning och könsidentitet på förskolor och i skolor upp till och med tredje klass.

  ”Det finns en ny sheriff i stan, och det som gäller är ansvar”, sa DeSantis, som genom att ta sig an Disney stärkte sitt rykte som någon som är villig att slåss mot möjliga politiska fiender, och använda delstatsregeringens makt för att uppnå politiska mål.

  USA går till val av ny president i november nästa år, och spekulationerna om DeSantis ska ställa upp som kandidat eller inte blir allt större.

  Skapandet av det självstyrande distriktet var avgörande för Disneys beslut att etablera sig i Florida på 1960-talet. Tanken var först att bygga en futuristisk stad, men det som till slut skapades var nöjesparken Magic Kingdom som öppnade 1971. Flera stora attraktioner har tillkommit senare.

   

   

  Fler notiser