Video visar italiensk maffiaboss då han flyr från högsäkerhetsfängelse med hjälp av hopbundna lakan; ingen märker något

  28 februari 2023, kl 18.30

  Den italienska mafioson Marco Raduano avtjänade tills nyligen ett 18-årigt straff för narkotikahandel i ett underbemannat fängelse på Sardinien. Häromdagen knöt han fast några lakan, slängde ut det egentillverkade repet över fängelsemuren, klättrade ner och försvann snabbt in i den lilla staden Nuro.

  ”Det verkar som om han hade allt klart, och att rymningen planerats under en tid”, sa Giovanni Villa, en lokal fackföreningsledare för kriminalvården, till The Telegraph. Flykten gick obemärkt förbi i två timmar på grund av ”personalbrist”.

  Italienska myndigheter medgav att flykten berodde på för få anställda, efter omfattande nedskärningar – 50 anställda ska hantera 180 fångar. En anställd berättade också för tidningen Il Messaggero att bristen på personal underlättade flykten.

  Italienska myndigheter har fått kritik för underbemanning och bristande säkerhetsåtgärder på fängelserna. Händelsen har understrukit behovet av brådskande reformer för att förbättra säkerheten, och se till att farliga brottslingar förblir inlåsta. Jakten på Raduano, som tros ha band till den lokala maffian, fortsätter.

   

   

  Fler notiser