Kvinnlig fängelsechef arbetade för att reformera fångvård – men pryglade sin make i 20 år – döms till fyra år i fängelse

    28 februari 2023, kl 12.18

    Den brittiska fängelsechefen Sheree Spencer arbetade också med att reformera fängelsesystemet. Det hindrade henne inte från att under 20 års tid misshandla och förnedra sin man. Terrorn tog slut 2021, när en en socialarbetare tillkallade polis. Först då kunde maken Richard Spencer berätta om det han hållit privat under hela sitt gifta liv.

    Richard Spencer filmade många av övergreppen i smyg, e-postade dem till sig själv och raderade sedan innehållet från mobilen för att inte bli upptäckt. Bevisen användes i rättegången, som nyligen avslutades.

    ”Sherees övergrepp mot mig utvecklades och eskalerade med tiden, hon använde upprepade fysiska övergrepp, hot, verbala övergrepp och förnedring för att straffa och utöva kontroll över mig”, sa han tidigare i domstolen, enligt Daily Mail. ”Sheree manipulerade mig till att tro att jag var en villig deltagare i övergreppen, att jag förtjänade att bli straffad.”

    Sheree Spencer erkände tvångsmässigt och kontrollerande beteende och tre fall av misshandel som orsakade kroppsskador. Hon dömdes till fyra års fängelse och besöksförbud. När domen föll flinade hon.

     

     

    Fler notiser