En knivman i Norrköping attackerar polis som går av sitt arbetspass – poliskollegor tvingas skjuta gärningsmannen

    28 februari 2023, kl 10.04

    En polisman i Norrköping var klar för dagen i går eftermiddag, bytte om till civila kläder och gick ut från polishuset. Då kommer en man i 60-årsåldern fram, och knivhugger polismannen. En patrull i närheten kom till platsen, och en polis tvingades skjuta gärningsmannen i benet för att få stopp på honom.

    ”Vi hörde först ett skott. Sedan såg vi hur två poliser riktade vapen mot en äldre man som blödde från ett ben och såg ut att hålla i en kniv”, säger ett vittne till Expressen.

    ”Det är en individ som vi har haft att göra med förr”, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson för polisens region Öst, om den misstänkte gärningsmannen. Den skadade polisen har opererats och läget är stabilt, rapporterar NT. Den skjutne gärningsmannen är inte livshotande skadad, men i behov av sjukhusvård.

    Platsen hölls avspärrad långt in på kvällen, då misstänkt farliga föremål hittades i anslutning till dådet. Polisens nationella bombskydd undersökte föremålen, och lämnade platsen först elva på kvällen. Gärningsmannen misstänks nu förutom mordförsöket mot polisen också för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

     

     

    Fler notiser